Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh kineskih liječnika

Roditeljska sreća: Slijepa djevojčica 'progledala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvogodišnja Dakota Clarke rodila se s poteškoćama s vidom zbog kojih nije mogla vidjeti ni majku ni oca. Danas roditelji djevojčice, koja je registrirana kao slijepa, kažu da ona nakon uspješne operacije po prvi put vidi njihova lica.

Par je izdvojio 30,000 funti kako bi svojoj kćeri priskrbio pionirsku operaciju očiju koja se izvodi u Kini, a u Velikoj Britaniji je još uvijek u eksperimentalnoj fazi, piše Daily Mail. Sretni roditelji vratili su se kući s djevojčicom koja vidi boje, svjetla i objekte oko sebe. Nadaju se da će daljnjom terapijom Dakota u potpunosti progledati.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Dakota je rođena s poremećajem očnih živaca, a imala je i probleme s ravnotežom te je mogla hodati jedino uz pomoć dvoje ljudi. Roditelji djevojčice, 34-godišnji Darren i 28-godišnja Wilma, oboje iz sjeverne Irske, istražili su kćerino stanje preko interneta te došli do terapije matičnim stanicama koje izvodi privatna klinika u Kini. Za tri tretmana izdvojili su 30,000 funti, a već je prvi pokazao fascinantne rezultate.  

'Moja kći vidi po prvi put u životu. Protekli tjedan sama je uzela češalj za kosu i uzviknula 'češalj'. Skoro sam proplakao od sreće', rekao je otac djevojčice te dodao da se i ravnoteža malene Dakote znatno popravila i sada može hodati bez ičije pomoći. Britanski znanstvenici ostvarili su napredak u eksperimentalnom liječenju sljepoće miševa matičnim stanicama. U Dakotinom slučaju, matične stanice, koje su donirale kineske majke, itravenozno ubrizgane u čelo. Britanske liječnike iznenadio je brzi oporavak djevojčice, a tvrde da nitko do sada takvom brzinom nije vratio vid.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene