Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijevremeni izbori

Slab odaziv na slovenske parlamentarne izbore do 11 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijevremenim parlamentarnim izborima u nedjelju u Sloveniji u prva je četiri sata od otvaranja birališta glasovalo 15,43 posto od ukupno oko 1,7 milijuna birača upisanih u biračke spiskove, objavila je državna izborna komisija.

To je znatno manji odaziv nego na ranijim parlamentarnim izborima pa se može očekivati da će izlaznost na ovogodišnjim izborima u Sloveniji biti oko 50 posto.

Pročitajte i ovo Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Na zadnjim parlamentarnim izborima 2011. godine do 11 sati ujutro glasovalo je 18,63 posto birača, a na izborima 2004. i 2008. više od 19 posto.

Izbori na više od 2000 birališta protječu bez incidenata, ali je prijavljeno više slučajeva kršenja izborne šutnje.

Alenka Bratušek: Više nisam premijerka Slovenije!

Budući da se ovogodišnji izbori održavaju usred ljeta, kad je mnogo ljudi na godišnjim odmorima, u tri dana ovog tjedna, kada je održano prijevremeno glasovanje, zabilježen je mnogo veći broj onih koji su deponirali svoj glas u odnosu na ranije izbore. U utorak, srijedu i četvrtak na taj je način glasovalo čak 67.000 birača odnosno 3,9 posto birača.

Rezultati prijevremenih izbora bit će objavljeni odmah nakon zatvaranja birališta u 19 sati.

Tada će biti objavljene i izlazne ankete koje će dati predodžbu o pobjedniku izbora, a predsjednici političkih stranaka dat će prve izjave o rezultatima i izbornom uspjehu. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene