Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na skupu oko 3.000 ljudi

VIDEO 'Izbacili su me iz Haaga zbog bezobrazluka. Kažu da takvo čudovište nisu vidjeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj obratio se okupljenima u Beogradu na skupu dobrodošlice. Ondje je bio i reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke u Beogradu su pripremili skup dobrodošlice za vođu Vojislava Šešelja koji se u srijedu vratio u Srbiju iz pritvora u Haagu. Skup je bio prijavljen policiji.

Pročitajte i ovo Konstitutivna sjednica srbijanskog parlamenta U Srbiji Totalni kaos u skupštini, padaju uvrede i prijetnje: "Hajde izađi! Majku vam je*em, da vidimo kako ćete proći" Slika nije dostupna On ignorira sve CIRKUS ZVAN ŠEŠELJ I DALJE TRAJE 'Neću se vratiti u Haag, uopće me ne zanima'

Unatoč najavama da se očekuje oko 10.000 ljudi okupilo se oko 3.000 do 4.000 ljudi, kojima se obratio Vojislav Šešelj. 'Izbacili su me iz Den Haaga zbog moje drskosti i bezobrazluka, a ne zbog bolesti. Kažu da takvo čudovište nisu vidjeli, a ja im odgovaram da smo takvi svi mi srpski četnici, a naročito četničke vojvode. Rasturio sam Haaški sud kao što sam i obećao', rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj rekao je svojim pristašama radikalima kako je 'rasturio' Haaški sud i pretvorio ga u 'ranjenu zvijer' te da su na vlasti u Srbiji izdajnici koji su iznevjerili srpske nacionalne interese i 'dodvoravaju se Amerikancima'.

'Kao što sam obećao prije 12 godina, rasturiću haški sud. Došao sam samo podnijeti izvještaj. Ostavio sam tamo ranjenu zvijer da krvari, a tamo su i dalje naši kojima se sudi samo zato što su Srbi', rekao je Šešelj tijekom svog obraćanja.

'Izdali su, ali je došlo vrijeme da polože račune', rekao je Šešelj govoreći o nekad najbližim političkim prijateljima predsjedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću i najavio da će 'već slijedeće godine imati nove izbore'.

Skup je završio nešto poslije 13 sati.

Osim policijskih snaga, za sigurnost se brinulo i 1.000 radikala, a okupljenima se obratio i potpredsjednik stranke Nemanja Šarović.

'Šešelj šalje poruke mržnje. On može biti vraćen u Haag u bilo kojem trenutku'

Dok se čekao dolazak Šešelja, s pozornice na središnjem beogradskom trgu puštane su krajiške i četničke pjesme, među kojima i 'Sprem'te se, sprem'te četnici', a uz pojačane snage policije za održavanje reda radikali su angažirali oko 1.000 svojih članova. Šešeljeve pristaše nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljevim likom.

Snage policije pojačane su i ispred predsjedništva Srbije, gdje je ured Nikolića, koji je uz premijera Aleksandra Vučića jedan od nekadašnjih Šešeljevih najbližih suradnika.

Radikali su poslije Šešeljeva govora krenuli u šetnju središtem grada, prema Skupštini Srbije, a skup je protekao bez incidenata. (A.J./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene