Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimio album u Abbey Roadu

Skromni franjevac ide stopama Beatlesa i U2-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slobodno vrijeme pjevuši hitove Michaela Jacksona i Bjork, otkrio ga je producent U2-a i The Curea, a album je snimio u Abbey Roadu. Slava zagarantirana.

Legendarni glazbeni producent Mike Hedges, koji je u karijeri radio s imenima kao što su U2, The Cure, Manic Street Preachers i Siouxsie and the Banshees, sasvim je neočekivano otkrio novu zvijezdu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neuništivi redovnik VIDEO Uključenu bušilicu mu gurali u glavu Slika nije dostupna Stručnjaci za budizam: FOTO Redovnik star 200 godina 'nije mrtav'!

Riječ je o talijanskom redovniku Alessandru Brustenghiju (34), franjevcu iz Assisija, koji je krajem prošle godine pobijedio na audiciji za "novog tenora svih tenora".

Hedges je tek naknadno saznao da je Brusteneghi zapravo brat Alessandro, koji se zavjetovao na siromaštvo, a svojoj redovničkoj zajednici pridonosi uglavnom radeći kao stolar.

>> VIDEO: Japanski redovnik repa molitve

Fratar je ubrzo potpisao unosan ugovor za Universal, a album, sniman u slavnom studiju Abbey Road, u kojemu su u vrijeme najveće slave snimali i Beatlesi, predstavio je u četvrtak.

Premda priznaje da ga fasciniraju pop glazbenici poput Michaela Jacksona i Bjork, Alessandro će njihove pjesme do daljnjega pjevušiti isključivo unutar samostana, dočim je za svoj album rezervirao razne duhovne napjeve.

S novostečenom se slavom ne nosi baš lako, ali za razliku od mnogih instant zvijezda koje se odaju kojekakvim porocima, Alessandro se uzda u Boga.

"Najveći mi je izazov pokušati shvatiti zašto mi je ovo Bog namijenio. Znam da je riječ o misiji, ali to ipak nije odraz moje osobnosti. Znate, ja sam sramežljiv, volim biti u miru i ne micati se s jednog mjesta godinama. Pitam se zašto ja", rekao je Alessandro.

Jedan od izglednih hitova s njegova prvijenca mogla bi biti moderna verzija molitve "Oče naš". Inače, sva zarada od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene