455770
455770
455770
455770
455770

HOROR PRIČA Skrivale se ispod kreveta dok su na njima sjedili ISIS-ovci

  • , 03.11.2016., 09:03
  • Autor:
  • komentara

Sedam studentica pukom je srećom preživjelo napad ISIS-a na irački grad Kirkuk.

 
 
 
 
Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP

Skrivale su se ispod svojih kreveta dok su u njihovoj sobi boravili džihadisti bombaši samoubojice.

Studentice su naime ležale ispod kreveta dok su na njima sjedili militanti ISIS-a.

"Osjećali smo teret njihovih tijela i smrad krvi i znoja", kažu djevojke koje su se prvo sakrile u ormaru gdje su na laptopu napunile baterije svojih mobitela.

Jedna od njih majci je poslala SMS poruku "Zarobljena sam u kući s borcima ISIS-a. Ne zovi me".

Osam sati skrivale se ispod kreveta

Skrivene u ormaru, djevojke su čule glasove izvana i lom stakla na prozorima. Borci ISIS-a ušli su u kuću i jeli u kuhinji. Kad su otišli, djevojke su uzele noževe iz kuhinje i sakrile se ispod kreveta. Tamo su provele osam sati, a dok su ležale ispod kreveta drugi militanti ušli su u kuću i posjedali na madrace iznad njih. Dvojica od njih bili su teško ranjeni u pucnjavi praćenoj eksplozijama.

Kad se jedan od džihadista pomaknuo njegova je noga dotakla rame jedne studentice,

"Gotovo je, pomislila sam", priča Monaly Atalla za Washington Post. Ipak, ISIS-ovac nije primijetio da netko leži ispod njega.

Iskoristile priliku za bijeg

Kad su džihadisti u jednom trenu napustili prostoriju, djevojke su iskoristile priliku za bijeg. Jedna od studentica mobitelom je dobila uputu od koordinatora za studentski smještaj da otvore stražnja vrata kuće i otrče do zida, jedna po jedna. U zamračenom gradu do zida ih je navodilo svjetlo njegova mobitela, a kod zida su ih čekali policajci koji su ih povukli na drugu stranu.

Nakon nekoliko sati, u kući koju su napustili odjeknula je velika eksplozija. Unutra su ostala mrtva tijela četvorice džihadista. Pretpostavlja se da je jedan od njih slučajno aktivirao svoj prsluk ispunjen eksplozivom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se