Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skočila u lomaču na suprugovom pogrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lalmati Verma prošle je subote u indijskom selu skočila u lomaču u kojoj je gorjelo tijelo njezinog pokojnog supruga.

Nesretna 75-godišnja Indijka počinila je samoubojstvo za vrijeme  hinduističkog rituala, koji je zabranila britanska kolonijalna vlast 1829., a koji se njeguje u ruralnim dijelovima Indije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Pariza, Rima, Moskve... Lokoti ljubavi od sada i u Zagrebu! Slika nije dostupna Mjesec dana prosvjeda I treći Bugarin umro nakon samospaljivanja

Policija sumnja da Lalmati njezina tri sina nisu pokušala zaustaviti u samoubilačkom činu koji se odigrao u selu Chattisgarh, u centralnoj Indiji. 

Žena se u vatru, u kojoj je gorjelo tijelo njezina supruga, bacila nakon što su se razišli mještani. Policija navodi kako je došla do informacije da je žena u prošlosti rekla svojim sinovima da bi se željela spaliti na pogrebu svoje muža.

'Sinovi nikada nisu informirali policiju o majčinim željama i nisu učinili ništa da ju zaustve u spaljivanju', kažu iz policije.

Iako je ovaj zabranjeni ritual rijedak u Indiji, u zadnje dvije godine tri žene bacile su se u vatru za vrijeme sprovoda svojih supruga. Četiri su u tome naumu zaustavljene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene