Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomela ga lavina

Skijaš spašen nakon 45 minuta pod snijegom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledavši ruku u rukavici ispod snijega spasioci su locirali skijaša i spasili ga nakon 45 minuta provedenih pod snijegom lavine u francuskim Alpama, doznaje se u utorak od redarstvenika.

Pri visokoj opasnosti od lavina 53 godišnji skijaš se s prijateljem uputio na skijaško trčanje i pokrenuo lavinu u masivu Vercorsa, precizirali su redarstvenici u okrugu Isere. Smatraju ga čudom spašenim jer je padao 200 metara preko stijene i proveo je 45 minuta pod 50 cm dubokim snijegom, precizirao je policijski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Ilustracija Na udaru lavine VIDEO Uskršnji vikend završio kobno: Snježna neman u francuskim Alpama ubila četvero ljudi

Stradali je kroz snijeg gurnuo ruku i omogućio protok zraka i ugledali su ga i spasioci iz helikoptera koje je uzbunio njegov prijatelj koji je izmakao lavini. Pri svijesti ali nesuvislih izjava, taj profesor tjelesnog odgoja je slomio bedrenu kost, ozlijedio lubanju a temperatura tijela mu je pala ispod 28 stupnjeva. Hospitaliziran je u Grenobleu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene