Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve priznao medijima

Skandalozno: Kongresnik studentici poslao sliku međunožja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uplakani predstavnik demokrata i zastupnik u američkom Kongresu, priznao je na konferenciji za novinare kako je putem Twittera studentici poslao nedoličnu sliku svojih prepona, nakon što je prethodno opetovano lagao da je to učinio.

Anthony Weiner odbio je odstupiti kao kongresnik demokrata u Kongresu, a Nensi Pelosi koja je vođa demokrata u tom domu, pozvala je na službenu istragu oko toga da li je Weiner prekršio pravila ponašanja primjerena jednom kongresniku, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik Slika nije dostupna Napušta Kongres Kongresmen koji je ženama slao slike međunožja odlazi na liječenje

Weiner je pred novinarima isticao kako nije učinio ništa loše i da će u potpunosti surađivati s internom istragom. Weiner se prošlog srpnja oženio s Humom Abedin, jednom od glavnih pomoćnica američke državne tajnice Hillary Clinton. Weiner je priznao i kako je u protekle tri godine imao neprimjerene kontakte s još šest žena putem društvenih mreža Twitter i Facebook te putem telefona.

Weiner nije izdržao pritisak

Konferencija za novinare potrajala je gotovo pola sata, a Weiner nije izdržao pritiske medija, već je gotovo u suzama priznao kako je učinio 'veliku pogrešku' i 'vrlo glupu stvar', za koju odgovornost pada samo na njega. Jedna od djevojaka koju je Weiner kontaktirao na neprimjeren način, Megan Broussard, za ABC News je ispričala kako ju je dotični kongresnik stavio na listu svojih Facebook prijatelja, nakon što je komentirala jedan od njegovih govora.

Skandal je počeo prije otprilike tjedan dana kad je jedan republikanski portal izvijestio kako se na Weinerovom Twitter korisničkom računu pojavila slika muškog međunožja, koja je poslana na profil studentice iz Seattlea. Pravila kojih se kongresnik mora držati kažu da se 'mora ponašati sve vrijeme na način koji će odražavati kredibilitet ustanove koju predstavlja'. Weiner se ispričao i supruzi te dodao kako se njihov brak neće raspasti zbog skandala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene