Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 168 godina

Skandal pritisnuo Murdocha: News Of The World od nedjelje više ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal oko britanskog tabloida News of The World za posljedicu ima zatvaranje tih novina. Njihovo nedjeljno izdanje, bit će i posljednje u 168 godina otkako postoje.

Nedjeljno izdanje britanskog tabloida News Of The World bit će i posljednje, nakon skandala koji je izbio nakon što se otkrilo da je isti tabloid hakirao brojeve mobitela žrtava terorističkih napada te 13-godišnje djevojčice, koja je bila žrtva silovanja. Informaciju o gašenju tabloida prenio je međunarodni šef Newsa, James Murdoch, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pismo bivšeg izvjestitelja: O hakiranju se razgovaralo na kolegijima News of the Worlda Slika nije dostupna Krah mogula Murdoch odbio izaći pred parlamentarno povjerenstvo

Murdoch je dodao kako će zarada od posljednjeg izdanja tabloida biti donirana u dobrotvorne svrhe. News Of The World je najprodavanija novina u Velikoj Britaniji, a u opticaju je već punih 168 godina. U posljednjem izdanju tih novina, sav će reklamni prostor biti namijenjen dobrotvornim ustanovama i organizacijama te njihovoj promociji.

Sumnja se da su zaposlenici tog tabloida hakirali mobitele obitelji vojnika poginulih u Iraku i Afganistanu. Najnovija je to optužba na račun tabloida u vlasništvu Ruperta Murdocha. News of The World već je optužen za hakiranje mobitela 13-godišnje djevojčice koja je oteta i ubijena 2002. godine. Navodno su hakirali i mobitele obitelji žrtava terorističkog napada na londonsku željeznicu tri godine poslije.

'Želim biti jasan: da, moramo provesti istragu. Ovdje nije riječ samo o političarima i slavnim osobama. Ovdje govorimo o žrtvama ubojstava i terorističkih napada, kojima su hakirani telefoni. To je pregnjusno', istaknuo je britanski premijer David Cameron.

'Moraju pokrenuti istragu koja će razotkriti praksu, koja je postala kulturom ne samo ovog tabloida, nego žutog novinarstva u cjelini. Na kraju će se pokazati da News of the World nije jedini', smatra Hugh Grant, poznati britanski glumac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene