Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnje pod istragom

Skandal: Britanski vojnik talibanima rezao prste i čuvao ih kao suvenire

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko Ministarstvo obrane istražuje tvrdnje prema kojima je jedan vojnik rezao prste poginulim talibanima, te ih čuvao kao suvenire.

Objavljeno je kako su optužbe usmjerene prema vojniku iz postrojbe Argyll and Sutherland Highlanders koja je u Afganistanu bila od rujna prošle do travnja ove godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Izvršni predsjednik britanskih oružanih snaga Douglas Young, kaže kako je bio šokiran kad je saznao za istragu, te dodaje: 'Još je potrebno utvrditi sve činjenice, no ukoliko se pokaže bilo kakva točnost ovih optužbi, Ministarstvo obrane će se vrlo ozbiljno postaviti prema tom slučaju. Takvo ponašanje u potpunosti je suprotno od onoga što želimo postići u našim oružanim snagama', prenosi BBC.

Ministarstvo se nije htjelo očitovati o pitanju je li osumničeni vojnik suspendiran za vrijeme istrage.

'Ovo je vrlo ozbiljna optužba i bilo bi pogrešno kada bismo izlazili u javnost s komentarima. Istraga je u tijeku', izjavio je glasnogovornik britanskog Ministarstva obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene