Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je sjevernokorejska voditeljica?

'NARODNA VODITELJICA' Poznata je po dramatičnim nastupima i svi joj vjeruju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ri Chun-hee pasionirano donosi vijesti stanovnicima Sjeverne Koreje, pa je tako bilo i s informacijom da je u njihovoj zemlji uspješno testirana nova hidrogenska bomba.

Najpopularnija voditeljica u Sjevernoj Koreji Ri Chun-hee, rođena je 1943. te završila školu za glumicu, a 1971. počela je raditi na televizijskom kanalu.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Slika nije dostupna Najpoznatija TV voditeljica Ako se ona smješka, Zapadu je to loša vijest

Poznata kao 'narodna voditeljica', na televizijskim ekranima pojavljuje se već više od 40 godina. Njezini intenzivno dramatični nastupi plijene pažnju, ne samo sjevernokorejske nego i svjetske javnosti.

Iako se o njoj malo zna, poznato je da je izvijestila Sjevernokoreance da je umro Kim Il Sung 1994. i Kim Jong Il. 2011.

'Kada čitamo vijesti o Narodnoj demokratskoj republici Koreji ne bismo trebali zvučati kao da vičemo, već kao da nježno govorimo gledateljima', rekla je.

Ono po čemu je poznata u zapadnim zemljama je ton kojim govori kada prenosi vijesti, a njega se definitivno ne bi okarakteriziralo kao 'nježno', objavio je CNN.

'To je glas ispunjen mržnjom. Podsjeća me na ono o čemu je govorio George Orwell u '1984.', kada je pričao o dvominutnoj mržnji', rekao je Brian Myers, analitičar za propagandu Sjeverne Koreje.

Toliko je popularna da je na Facebooku objavljeno više profila s njezinim imenom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene