Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja UN-ovim inspektorima zabranila pristup Yongbyonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je zabranila pristup UN-ovim inspektorima bilo kojem dijelu nuklearnog kompleksa Yongbyon, izvijestile su u agencije.

'Inspektorima je rečeno da od danas više nemaju dopuštenje za pristup u bilo koji dio Yongbyona. Za sada se još uvijek nalaze u svojim hotelima', kazao je visoki diplomat blizak pripadnicima Međunarodne agencije za atomsku energiju. 

Pročitajte i ovo Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona Selfie - 3 Sve za lajk! Selfie opasan po život: Ljudi zbog njih padaju s visina, stradavaju u prometu te se i utapaju

Diplomati su izvijestili kako se očekuje da iz sjedišta IAEA u Beču tijekom dana bude objavljeno službeno izvješće o tomu.

Pyongyang je inspektorima donedavno omogućavao pristup nekim dijelovima spomenutog nuklearnog postrojenja, među kojima nije bio dio u kojemu se proizvodi plutonij. 

To je bilo aktualno prije dva tjedna, kada je Sjeverna Koreja počela reaktivirati rad tvornice iz bivšeg sovjetskog razdoblja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene