Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje zbog propagande

S. Koreja: Seul ćemo pretvoriti u 'more plamena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja oštro je zaprijetila Južnoj Koreji, najavljujući sveobuhvatni napad na njihova uporišta propagande duž zajedničke granice.

Svoje južne susjede su upozorili i da će Seul pretvoriti u 'more plamena', piše AP. napetosti između dvaju Koreja nikako se ne smiruju od potapanja južnokorejskog vojnog broda, za koje su Južnokorejci osudili svoje sjeverne susjede. Stožerni general Narodne vojske Sjeverne Koreje obećao je lansiranje masivnog vojnog napada na uporišta propagande duž granice s Južnom Korejom, a dodao je kako će 'odmazda biti udar bez milosti' te predvidio pretvaranje Seula u 'more plamena'.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson Radio 14 godina Širitelj teorija zavjera ostao bez posla na jednoj od najpoznatijih televizija Barikade na Kosovu CRNE PROGNOZE Mračna predviđanja ruske državne agencije: "Stanje na Kosovu i u Bosni moglo bi eksplodirati"

Njegovu izjavu prenijela je službena Centralna korejska novinska agencija. Činjenica je da je Seul u dometu sjevernokorejske artiljerije, jer se nalazi samo 60 kilometara od južno od granice sa Sjevernom Korejom. Glavni cilj prijetnji su im ipak oni koji šire propagandu protiv Sjeverne Koreje. Ministarstvo obrane Južne Koreje nije komentiralo prijetnju Sjeverne Koreje, ali su stavili vojsku upozorili da pripazi na pojačano vojno kretanje sjevernih susjeda.

Podsjetimo, još 2004. godine, dvije su Koreje prekinule desetljeća propagandnih ratova, jer su se odnosi među tim zemljama tada promijenili nabolje. Ipak, Južna Koreja prošlog je mjeseca nastavila s propagandnim ratom, instalirajući zvučnike duž granice i šireći radijsku propagandu. Sve to je bio rezultat potapanja južnokorejskog vojnog broda, zbog kojeg je Južna Koreja odlučila kazniti svoje susjede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene