Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret sutrašnjim vojnim vježbama

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim oružjem SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je danas zaprijetila nemilosrdnom akcijom protiv SAD-a i Južne Koreje ukoliko zažive sankcije protiv ovog komunističkog režima, dok se očekuje dolazak američkog poslanika u regiju koji ni trebao dogovoriti implementaciju sankcija.

Upozorenje Sj. Koreje dolazi uoči zajedničke vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje koja će se provesti sutra a koju Sjeverna Koreja vidi kao pripreme za invaziju. SAD i Sjeverna Koreja tvrde da će se vježbati samo obrambeni manevri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Clinton o novim sankcijama 'Sankcije su usmjerene na imovinu sjevernokorejskog čelništva' Slika nije dostupna Službena prijava J. Koreja od UN-a traži akciju protiv Sjeverne

>> Pjongjang mora prestati provocirati

'Ukoliko će američki imperijalisti i Lee Myung-bakova grupa ugroziti Sjevernu Koreju nuklearnim bombama, ona će im odgovoriti nuklearnim oružjem' stoji u priopćenju vojske sjevernog režima a u kojem se obraća izravno predsjedniku Južne Koreje. Na korejskom poluotoku tako i dalje traju zategnuti odnosi unatoč dvjema gestama dobre volje koje su davale nadu u suprotno: puštanje dviju američkih novinarki i južnokorejskog radnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene