Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali upomoć

Sjeverna Koreja poziva izaslanika SAD-a na razgovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je obnovila poziv posebnom izaslaniku SAD-a Stephenu Bosworthu da posjeti Pjongjang, izvijestila je japanska novinska agencija Kyodo, što predstavlja znak da se ta zemlja želi vratiti pregovorima o nuklearnom programu, iako pod uvjetima Pjongjanga.

Osiromašena Sjeverna Koreja također je uputila rijedak zahtjev Južnoj Koreji za humanitarnu pomoć na skupu organizacija Crvenog Križa. Južna Koreja, nekad glavni donator pomoći sjeveru, rekla je da će razmotriti obnovu upućivanja pomoći u hrani, izvijestio je južnokorejski Yonhap News. Američki evanđelist Franklin Graham, koji je ovoga tjedna bio u Sjevernoj Koreji kako bi organizirao upućivanje pomoći u hrani, agenciji Kyodo je rekao da je Pjongjang vrlo pozitivan glede održavanja razgovora s Washingtonom.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

>> SAD otvorena za bilateralni razgovor sa Sjevernom Korejom

‘Poziv je upućen’, rekao je, navodeći riječi sjevernokorejskog dužnosnika, Graham koji vodi humanitarnu američku organizaciju Samaritan's Purse. Kyodo je izvijestio da se Graham susreo sa sjevernokorejskim dužnosnicima među kojima je bio i Kim Kye Gwan, izaslanik Pjongjanga u nuklearnim pregovorima šest država koji su u zastoju. Sjeverna Koreja je i ranije pozvala Boswortha na pregovore u Pjnogjang. Administracija predsjednika SAD-a Baracka Obame prijedlog nije ni prihvatila ni isključila. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene