Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje napetosti

Kim Jong Un opet provocira: Sjeverna Koreja ispalila nove projektile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Sjeverne Koreje u utorak je ponovno ispalila projektile kratkog dometa u Japansko more, izvijestili su južnokorejski mediji.

Raketa je ispaljena u 17:40 po lokalnom vremenu iz sjevernokorejskog grada Wonsana i letjela je preko mora prema sjeroistoku oko 200 kilometara prije nego se srušila.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad Slika nije dostupna Nakon 2 tjedna Neuspješno novo testiranje rakete u Sjevernoj Koreji

Vijest o kojoj je izvijestila južnokorejska novinska agencija Yonhap došla je u trenutku povećanja napetosti u odnosima s Pjongjangom zbog ponavljanja testiranja raketa kratkog i dugog dometa te nuklearnih testiranja koja su ove godine postala sve učestalija. Potezi Sjeverne Koreje izazvali su novi niz sankcija od SAD-a, UN-a i Južne Koreje, ali i kritike Rusije i Kine.

U subotu je Sjeverna Koreja objavila video snimku pod imenom 'Posljednja šansa' u kojemu je prikazan nuklearni napad na Washington, a između ostalog prikazuje kadrove iz Korejskog rata, hvatanje američkog špijunskog broda u Pueblu 1968. godine i scene s početka krize vezane uz sjevernokorejski nuklearni program.

Ameički predsjednik Barack Obama će se ovih dana održati trilateralni sastanak s japanskim i južnokorejskim vođama. Tema će biti upravo - Sjeverna Koreja, objavila je Bijela kuća u ponedjeljak.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene