Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom 2010. i 2011.

Sjeverna Koreja: Pet milijuna stanovnika neće imati dovoljno hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko pet milijuna stanovnika Sjeverne Koreje tijekom 2010. i 2011. neće imati dovoljno hrane, unatoč boljoj žetvi i laganom povećanju količine živežnih namirnica, stoji u izvješću FAO-a.

U zemlju bi trebalo trebati uvesti 867.000 tona žitarica za razdoblje od studenoga 2010. do listopada 2011., no vlada namjerava uvesti samo 325.000 tona, što je 542.000 tona manje od potrebnog, prema izračunu FAO-a i PAM-a (Svjetski program za hranu).

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Ilustracija NADIMLJE SE INFLACIJA Hrvatska u vrhu zemalja s najvećim poskupljenjima: Cijena kruha samo buja, koliko tanke šnite mogu biti?

Misija pokriva sedam od deset sjevernokorejskih pokrajina koje jamče oko 90 posto proizvodnje žitarica u zemlji. U skladištima nema nikakvih zaliha žitarica, samo manja količina kukuruza koji je nakupio vlagu jer nema strojeva za sušenje pa je potpuno neupotrebljiv.

>> Iz Sjeverne Koreje ukupno pobjeglo 20 000 ljudi!

U najtežoj su situaciji djeca, trudnice i majke koje doje svoje bebe te starije osobe. U posljednjih nekoliko godina ukupna proizvodnja žitarica stagnira i iznosi 4,5 milijuna tona godišnje, a FAO procjenjuje da je potrebno minimalno 5,35 milijuna tona.

Uz nastavak angažmana na programu humanitarne pomoći u zemlji, misija predlaže poboljšanje stanja postrojenja za skladištenje rajčica (koje ondje dobro uspijevaju), potom postrojenja za sušenje žitarica, povećanje proizvodnje povrća bogatog proteinima i elaborat na državnoj razini o pomoći obiteljima kojima je ona najpotrebnima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene