Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni na sve

Sj. Koreja razvija smrtonosno oružje kojem bi se na meti našlo i civilno stanovništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da Sjeverna Koreja na čelu sa Kim Jong Unom 'masovno proizvodi biološko oružje' za rat protiv Sjedinjenih Država.

Sjevernokorejski stručnjaci za biološko ratovanje navodno rade na pripremi nekih od najsmrtonosnijih patogena poznatih čovječanstvu. Sjeverna Koreja, ako bude napadnuta, planira ratovati zarazom neprijateljskih postrojbi i civilnog stanovništva sa smrtonosnim bolestima koje se mogu širiti prskanjem, raketama, pištoljima i zrakoplovima.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

Patogeni, koje su navodno proizveli stručnjaci za biološku opremu, uključuju antraks, boginje, kugu i koleru. Centar za znanost i međunarodne poslove na Harvardu utvrdio je da se Kim Jong Un naoružava smrtonosnim biološkim oružjem.

Smatra se da je proizvodnja smrtonosnih patogena u tijeku u biološkim objektima prikrivenim kao poljoprivredni istraživački laboratoriji. Izvješće Centra tvrdi da se biološko oružje oblikuje tako kako bi ga širile posebne snage koristeći različite načine, uključujući prskalice, rakete, dronove i zrakoplove.

"Dok se nuklearni programi mogu pratiti brojnim nuklearnim testovima i uspjehom raketnih testova, oružani i kultivirani patogeni mogu ostati nevidljivi iza zatvorenih vrata", izvještava Centar. "Štoviše, oprema koja se koristi za proizvodnju često ima dvostruku upotrebu i za poljoprivredu, čime je vanjsko praćenje i provjera praktički nemoguća".

Osim razvoja smrtonosnog biološkog oružja, također se vjeruje da Sjeverna Koreja razvija i svoju sposobnost kibernetičkog ratovanja. Neki analitičari strahuju da bi nedavne nezgode brodova američke mornarice mogle biti uzrokovane hakerima sa sjevernokorejskog područja koji ciljaju na navigacijske sustave brodova.

Sjeverna Koreja navodno se također bavi i razvojem svojih dalekometnih sustava balističkih raketa i mogla bi izgraditi novu najsuvremeniju podmornicu koja može nositi i njihov nuklearni arsenal. Analitičari vjeruju da bi nekoliko gradova u SAD-u već moglo biti u rasponu nuklearnih projektila Sjeverne Koreje, piše Inquisitr.

Neki od glavnih američkih gradova koji bi potencijalno mogli biti pogođeni sjevernokorejskim nuklearnim raketama u slučaju sukoba sa SAD-om navodno uključuju Honolulu, Los Angeles, San Francisco, Denver, Chicago, Boston i New York, prenosi Cheat Sheet

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene