Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam članova južnokorejskog broda

Sjeverna Koreja iz 'humanitarnih razloga' oslobađa ribare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja će osloboditi južnokorejski ribarski brod sa sedam članova posade koji je početkom kolovoza zaplijenila u Japanskome moru, istočno od Korejskog poluotoka.

'Odlučeno je da se brod i posada vrate Južnoj Koreji iz humanitarnih razloga i zato što su to naši sugrađani', piše službena sjevernokorejska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najveća razmjena Rusija i Ukrajina razmijenile stotine ratnih zarobljenika: Jedna država odigrala ključnu ulogu Spašavanje pronađenog muškarca zarobljenog u kamionetu - 2 Pronašli ga ribari FOTO Šest dana nakon nesreće bio je zarobljen ispod mosta: "Pokušao je vikati i vrištati, ali nitko ga nije čuo"

Ribarski brod 'Daeseung 55', s četvoricom južnokorejskih i trojicom kineskih mornara, zaplijenile su sjevernokorejske vlasti dok je plovio prema sjevernokorejskom gospodarskom pojasu, izvijestila je južnokorejska obalna straža.

>> Sjeverna Koreja priznala da je zaplijenila južnokorejski brod

Brod čija je matična luka Pohang, isplovio je 1. kolovoza i trebao se vratiti u luku 10. rujna. Zapljena broda dodatno je pogoršala veze između dvaju susjeda koje su ionako bile napete nakon torpediranja južnokorejskog ratnog broda koje se pripisuje Sjevernoj Koreji. Brod je potopljen u času kada je Južna Koreja završavala pomorsku vježbu u blizini pograničnog područja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene