Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osude lansiranja

Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete srednjeg dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu dva projektila, vjerojatno Musudan rakete srednjeg dometa koje mogu pogoditi američke baze na Pacifiku, objavila je južnokorejska agencija Yonhap.

Prvo lansiranje čini se da nije uspjelo i da se raketa raspala u zraku nakon što je letjela oko 150 kilometara.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila nove balističke projektile: "Ratne provokacije SAD-a su na crvenoj liniji" Rakete Hwasal-2 Napetosti na vrhuncu "Ovako bi izgledao nuklearni protunapad": Sjeverna Koreja ispalila četiri krstareće rakete

Potom je Sjeverna Koreja ispalila drugi projektil koji je letio oko 400 kilometara. Još nije jasno smatra li se drugo lansiranje, do kojeg je došlo oko dva sata nakon prvog, uspješnim niti kamo je raketa pala, objavili su mediji.

Vjeruje se da su oba lansiranja uključila balističke projektile srednjeg dometa Musudan i da su lansirani iz grada Wonsana na istočnoj obali, s istog područja otkud su ispaljivani i raniji projektili srednjeg dometa.

Američki State Department i Pentagon osudili su lansiranje.

Glasnogovornik Pentagona Gary Ross kazao je da SAD snažno osuđuju ovo i druga sjevernokorejska lansiranja koja predstavljaju kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

Japanski premijer Shinzo Abe rekao je da se ne mogu tolerirati nova ispaljivanja projektila te najavio svoju namjeru da djeluje zajedno s drugim državama. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene