Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deaktivirala ju policija

Sjeverna Irska: Bomba na parkiralištu zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Sjevernoj Irskoj deaktivirala je bombu na parkiralištu međunarodne zračne luke u Belfastu i time osujetila drugi pokušaj napada u dva dana.

Snage sigurnosti u Sjevernoj Irskoj u visokom su stanju pripravnosti zbog aktivnosti nacionalističkih skupina koje ne prihvaćaju mirovni proces s Britanijom i u subotu su deaktivirale bombu ispod željezničkog mosta u Lurganu, južno od Belfasta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolje zatvor nego vjenčanje Kako bi spriječila udaju, prijavila kćer kao bombaša samoubojicu Slika nije dostupna Testiranje pokazalo Bombe iz Jemena trebale su eksplodirati iznad SAD-a

'Oba eksplozivna sredstva mogla su prouzročiti ozljede i štetu. Ostavljena su na javnim mjestima', izjavio je pomoćnik šefa policije Duncan McCausland.

'Posljednjih je dana policija pojačala svoje mjere u borbi protiv prijetnje koju predstavljaju zavedeni pojedinci i skupine koji žele ponovno uvući zemlju u razaranje i bijedu", kazao je.

>> Nasilje u Belfastu: Izgrednici bacali izrađene bombe

Policija je priopćila da je bomba, koja je ostavljena u automobilu na parkiralištu zračne luke, bila pričvršćena na spremnike sa zapaljivom tekućinom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene