Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samostalno izvode zračne napade

SAD zabrinut zbog turskih bombardiranja u Siriji i Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države duboko su zabrinute zbog turskih bombardiranja u Siriji i Iraku u kojima je ubijeno više od dvadesetak kurdskih boraca, objavio je u utorak State Department.

"Duboko nas zabrinjava Turska koja je izvela zračne napade ranije tijekom dana na sjeveru Sirije i na sjeveru Iraka, bez koordinacije sa Sjedinjenim Državama ili koalicijom koja se bori protiv Islamske države", rekao je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

"Turskoj vladi smo izravno prenijeli naše zabrinutosti", dodao je.

Turska je saveznica Amerikanaca i članica NATO-a i Washington mora paziti da se ne udalji od važnog partnera kako ne bi izgubio podršku Ankare u borbi protiv IS-a.

Američki vojni savjetnici surađuju s kurdskim snagama u borbi protiv džihadista, čemu se Turska protivi jer smatra kurdske borce pripadnicima terorističkih skupina.

U turskim zračnim bombardiranjima na položaje iračkih Kurda u iračkoj regiji Sindžar i na sjeveroistočnu Siriju u utorak je ubijeno najmanje 20 boraca po zadnjim podacima u kampanji koja se vodi protiv grupa povezanih sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom strankom (PKK).

Meta zračnih napada u Siriji su pripadnici Postrojba za zaštitu kurdskog naroda (YPG), oružano krilo jedne od stranaka sirijskih kurda, koje podupiru Sjedinjene Države, a položaji su im u jednom od uporišta Islamske države, Raki. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene