Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon incidenta

Sj. Koreja: Zarobljeni ribari neće skoro na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zarobljeni južnokorejski ribari, s ribarskog broda, čini se , neće tako uskoro moći na slobodu iz Sj. Koreje.

Iako je Sjeverna Koreja zanijekala umiješanost u potapanje južnokorejskog vojnog broda u ožujku ove godine, više je puta upozoravala svoje južne susjede kako će oštro kažnjavati bilo kakvo bezobzirno ponašanje uz spornu morsku granicu. Sjevernokorejci su uputili i upozorenje južnokorejskim civilnim bordovima da se klone sporne granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Kaos u avionu za Split: Pogledajte što je Hrvat pokušao napraviti i zašto ga je norveška policija privela s lisicama na rukama Slika nije dostupna Znakovi pomirenja S. Koreja oslobodila južnokorejske ribare

>> Napetost raste: S. Koreja zadržala ribarski brod

Unatoč napetostima, Južna Koreja započela je morske vježbe u cilju jačanja spremnosti na provokacije sjevernih susjeda, a one trebaju završiti s današnjim danom. Sve to dodatno komplicira, ionako kompliciranu situaciju, a južnokorejski dužnosnici nadaju se kako će se incident brzo i pozitivno riješiti te da će ribari biti pušteni. 'To je krajnje šokantan incident. Ipak, nadamo se kako će se situacija riješiti mirno, kako bi se ribari što prije vratili kući', izjavio je Kim Hyo-Kyum, šef južnokorejskih nacionalnih udruga ribara.

Podsjetimo, zaplijenjeni ribarski brod iz južnokorejske luke Pohang krenuo je 1. kolovoza, a njegov povratak u luku zakazan je za 10. rujna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene