448890
448890
448890
448890
448890

Uz povike 'Alahu akbar' pogodili ga raketom

  • , 03.09.2016., 13:43
  • Autor:
  • komentara

Sirijski pobunjenici objavili su da su oborili ruski helikopter s raketnim naoružanjem u provinciji Hama.

 
 
 
 
Srušen ruski helikopter (Screenshot You Tube)
Srušen ruski helikopter (Screenshot You Tube)

Pobunjenička skupina Jaish al-Azza, koja je dio saveza Slobodna sirijska armija i koja se bori protiv predsjednika Bashara al-Assada objavila je da je u selu  Rahbat al-Khattabo, u provinciji Hama koja je od vitalnog značaja za sirijsku vladu, srušila helikopter Rusije, prenio je Reuters.

Objavljena je i snimka na kojoj se mogu čuti povici 'Alahu akbar'. Sirijski opservatorij za ljudska prava naveo je da je helikopter, za koji se vjeruje da je ruski, pogođen projektilom TOW dok je sletio, a sudbina posade nije poznata.

Rusija se do sada nije oglasila je li njihov helikopter srušen. Ruski helikopter oboren je i početkom kolovoza u blizini Alepa kada je poginulo pet osoba a tada ga je srušila Islamska dražva, navodi Reuters.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se