Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gubitak novca

Sirijski ministar: Ratne štete 21,6 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štete nastale tijekom trogodišnjeg rata u Siriji narasle su na 21,6 milijardi dolara, rekao je ministar lokalnih uprava Omar Ghalawanji.

Ukupne štete do kraja 2013. su iznosile 3.250 milijardi sirijskih funti (21,6 milijarda američkih dolara), rekao je u razgovoru objavljenom u nedjelju u Al-Watanu, listu bliskom vlasti.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

Izravne štete su iznosile 722 milijardi sirijskih funti (4,81 milijardi dolara) i neizravne štete 2.528 milijardi sirijskih funti (16,8 milijardi dolara), dodao je ministar i precizirao da bi ti iznosi mogli porasti jer pregled još nije završen.

Sirijska oporba će sudjelovati na konferenciji Ženeva II

U listopadu je premijer Wael al-Halqi rekao da prema prvoj procjeni štete iznose 16,5 milijardi dolara u privatnom i javnom sektoru.

Ghalawanji je rekao da proračun za obnovu u 2014. iznosi 50 milijardi sirijskih funti (333 milijuna dolara), prema 30 milijardi, tj. 200 milijuna dolara tijekom 2013. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene