Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Divim joj se'

Sirijski izbjeglica učlanio se u stranku Angele Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačku kancelarku Angelu Merkel žestoko kritiziraju zbog načina na koji upravlja migrantskom krizom, no rezultat te politike je da je njezina konzervativna Kršćansko-demokratska unija (CDU) dobila barem jednog novog člana, 41-godišnjeg izbjeglicu iz Sirije.

"Divim se i njoj i njezinoj politici, za nas je učinila puno", rekao je Imad Kharma.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije Branimir Nestorović Dr. Nestorović prelomio Potres u pokretu koji je bio iznenađenje izbora u Srbiji: Kontroverzni doktor postavio ultimatum, uslijedila je drama

Odluka Merkel da otvori granice za milijun izbjeglica i odbijanje da odredi gornju granicu broja migranata u Njemačkoj izazvali su duboke podjele u njezinu političkom bloku i pad popularnosti u anketama.

"Podupirala nas je i sada mi želimo učiniti nešto za nju", rekao je Kharma koji se nada da će jednog dana upoznati Merkel.

Budući da nije građanin EU-a, Kharma će se zasad morati zadovoljiti statusom vanjskog člana ogranka CDU-a u Grossenhainu kod Dresdena na istoku Njemačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene