Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi okršaji

Sirijske snage i saveznici granatirali predgrađe Damaska, sukobili se s pobunjenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage sirijske vlade i njihovi saveznici granatirali su u ponedjeljak istočne četvrti Damaska koje drže pobunjenici te su se s njima sukobili, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava.

U granatiranju područja oko grada Arbina, području istočne Gute, ozlijeđeno je 20 ljudi, neki vrlo ozbiljno, a u bombardiranju grada Dume smrtno je stradala najmanje jedna osoba, objavio je Opservatorij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak u Rijadu Sirijska oporba spremna pregovarati s Asadom Slika nije dostupna Susjedi u strahu Putin objavio alarmantnu informaciju - 'Teroristi se šire'

Nedavni okršaji pridonijeli su eskalaciji sukoba u istočnoj Guti gdje je vojska prošli tjedan proglasila privremeni prekid neprijateljstava, koji u međuvremenu više ne funkcionira, rekao je direktor Opservatorija Rami Abdulrahman.

Neke pobunjeničke skupine zadnjih su se nekoliko tjedana i međusobno sukobile.

Ključne strane u sirijskim mirovnim pregovorima, uključujući sirijskog oporbenog dužnosnika Riada Hijaba, trebaju se tijekom dana sastati u Parizu na poziv francuskog ministra vanjskih poslova Jean-Marca Ayraulta, doznaje se iz izvora bliskog mirovnim pregovorima u Ženevi.

Dužnosnici Njemačke, SAD-a, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Italije, Katara, Turske, Europske unije, Britanije i Jordana trebali bi sudjelovati na sastanku u Parizu.

Američki državni tajnik John Kerry stigao je u Pariz, gdje bi se trebao sastati s Ayraultom na radnoj večeri nakon sirijske konferencije. Kerry bi se u utorak ujutro trebao razgovarati i s njemačkim šefom diplomacije Frank-Walterom Steinmeierom prije nego li produži u Veliku Britaniju.

Po riječima glasnogovornika francuskog ministarstva vanjskih poslova, današnji sastanak ima za cilj "mobilizirati međunarodnu zajednicu s u traženju rješenja za sirijsku krizu". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene