Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom 48 sati

Sirijska vojska zauzela posljednje pobunjeničko uporište u Latakiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage sirijskog režima zauzele su u nedjelju lokalitet Rabiju, posljednje strateško uporište pobunjenika u obalnoj pokrajini Latakiji, objavila je državna televizija.

Citirajući vojni izvor, mediji su objavili da su "oružane režimske snage u suradnji s prorežimskom milicijom preuzele nadzor nad lokalitetom Rabia".

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Vojnikinja SDF-a slavi eliminaciju zadnjeg uporišta ISIS-a (Foto: AFP) IZBRISANO ZADNJE UPORIŠTE Zadnji dani krvavog kalifata koji je ne tako davno u crno zavio cijeli svijet: Islamska država upravo je izgubila svoje posljednje uporište

Rabia je u rukama oporbe od 2012., pod kontrolom pobunjeničkih skupina među kojima sirijskih Turkmena i Fronte al-Nosra, sirijskog ogranka Al Kaide.

Sirijski opservatorij za ljudska prava također je objavio tu informaciju.

"Tijekom 48 sati režimske snage su opkolile lokalitet s južne, zapadne i sjeverne strane zauzevši 20 sela uokolo", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Po njemu su visoki ruski vojni dužnosnici vodili bitku za Rabiu i ruski su udari ondje "odigrali ključnu ulogu".

U zračnim napadima ubijeno je više od 90 civila u 48 sati na istoku Sirije, nekoliko dana prije početka mirovnih pregovora u Ženevi.

Ti neizravni razgovori sirijskog režima i oporbe, pod pokroviteljstvom UN-a, trebali bi teoretski početi u ponedjeljak ali se još uvijek raspravlja o sastavu oporbenog izaslanstva. Početak bi se mogao odgoditi za nekoliko dana, po UN-u. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene