Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više napreduju

Sirijska vojska zauzela pobunjenički teritorij u središtu Alepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske vladine snage napredovale su u Alepu u četvrtak i zabilježile najveća osvajanja u tom razorenom gradu u nekoliko godina samo nekoliko sati nakon najave da će smanjiti intenzitet zračnih napada.

Sirijski opservatorij za ljudska prava je priopćio da vojska sada kontrolira otprilike polovicu okruga Bustan al Basha nedaleko od središta tog podijeljenog grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedužna djeca Snimka malenog Omrana šokirala UN: 'Inzistiram da se u Alepu provede 48-satno primirje' Slika nije dostupna A svijet ih je otpisao Ako dobiju rat u Siriji, bit će najnemilosrdnija ratom isklesana arapska vojska u čitavoj regiji

"To je najvažnije napredovanje režima u Alepu od 2013.", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman.

Napredovanje je zabilježeno dva tjedna nakon što je vlada najavila operaciju za preuzimanje kontrole nad istočnim dijelom grada pod kontrolom pobunjenika nakon propasti kratkotrajnog primirja koje suu ispregovarali Rusija i SAD.

U napadima na područja u rukama pobunjenika ubijeno je više od 270 ljudi a teritorij je gađan iz zraka i topništvom, navodi Opservatorij.

Sirijska vojska je objavila u srijedu da smanjuje bombardiranja pobunjeničkih četvrti grad Alepa i navodi da je to odlučila nakon napredovanja režimskih snaga u tom području koje je dva tjedna na udaru žestoke vojne ofenzive.

Vojska je objavila 22. rujna početak velike ofenzive radi zauzimanja pobunjeničkih četvrti Alepa, koji je od 2012. podijeljen između dijela koji drži režim i dijela koji kontroliraju pobunjenici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene