top box 1 test
228127
228127
228127
228127
228127

Sirijska vojska još se ne povlači iz gradova i dalje napada

Sirija uvjerava Ujedinjene narode da će poštivati primirje s pobunjenicima koje treba stupiti na snagu za manje od 24 sata, izjavio je posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Kofi Annan, ali su snage predsjednika Bašara al Asada nastavile napadati nekoliko gradova.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

"Ako ga svi budu poštivali, mislim da ćemo do 6 sati ujutro (3 sata po GMT-u) u četvrtak imati poboljšane uvjete na terenu", rekao je Annan u Teheranu gdje je zatražio potporu regionalnog sirijskog saveznika za svoje napore.

>> Annan: Sirija je obećala pridržavati se primirja

Međutim, sirijska vojska i dalje vodi ofenzivu i nastavlja napadati uporišta pobunjenika umjesto da povlači vojnike, tenkove i teško oružje iz gradova kao što je predviđeno Annanovim planom.

Sirijske snage su jutros ponovno otvorile vatru preko granice na izbjeglički logor gdje su smještene sirijske izbjeglice na jugoistoku Turske.

Turska je zatražila hitno održavanje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a kako bi se odmah poduzele potrebne mjere za zaštitu sirijskog naroda budući da Asad još nije povukao vojnike i naoružanje iz gradova.

"Mi se zalažemo za hitno održavanje sjednice Vijeća sigurnosti koje bi usvojilo rezoluciju s nužnim mjerama za zaštitu sirijskih građana", navodi se u priopćenju turskog ministarstva vanjskih poslova. (Hina)

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glas(ova))

11dbea2b24_60986325 Doznajte kome bi dug mogao biti oprošten (Video: Dnevnik Nove TV)

Ministar financija, kako je najavio, nastavlja raditi na rješenju za građane koji su u blokadi zbog duga od 10 tisuća kuna ili manje. Oni većinom duguju bankama ili telekomunikacijskim tvrtkama. Vladin tim je s njima održao sastanak. Načelni dogovor je postignut, dug će se opraštati, ali samo za tri vrste blokiranih građana.

Dnevnik.hr na Facebooku

 
 


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se