Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ghassan Hitt

Sirijska opozicija izabrala premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opozicijski vođe okupljeni u Sirijsku nacionalnu koaliciju u utorak su na sastanku u Istanbulu izabrali bivšeg poslovnog čovjeka Ghassana Hitta za privremenog premijera i njegov je zadatak da sastavi vladu koja bi trebala djelovati na području kojeg Kontroliraju pobunjenici, koji se već dvije godine bore protiv vladajućeg režima predsjednika Bašara al-Assada.

Pozivajući se na svjedoka, novinska agencija Reuters je objavila da je na glasanju sudjelovalo 50 članova Koalicije i da je Ghassan Hitto dobio 35 glasova. No, nekoliko uglednih članova Koalicije napustilo je sastanak prije glasanja, smatrajući da je inozemni pritisak utjecao na izbor Ghassana Hitta, koji se je školovao na Zapadu.

Pročitajte i ovo Noćni klub u Istanbulu Devet privedenih Otkriven uzrok požara koji je odnio 29 života u Istanbulu Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno

>> Asad: Spreman sam za pregovore, pa i s militantima ako polože oružje

Oni članovi Koalicije koju su podržali njegov izbor, smatraju da Hitto, osim tehnokratskih sposobnosti, ima osjećaja za politiku i da je dobar pregovarač. Također, ističu da će ih on dobro predstavljati u međunarodnoj zajednici i da nije opterećen političkim sukobima unutar Nacionalne koalicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene