Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodale glavnom cestom

Sirijke prosvjedovale za oslobađanje uhićenih muškaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine Sirijki iz jednoga mjesta, koje su nazočile masovnom uhićenju tamošnjih muškaraca, danas su marširale glavnom autocestom uz obalu i zahtijevale njihovo puštanje, objavili su aktivisti za ljudska prava.

Snage sigurnosti među kojima su bili i pripadnici tajne službe u utorak su upale u mjesto Bajdu, ulazile u kuće i uhićivale muškarce mlađe od 60 godina, kažu aktivisti. Mještani su se bili pridružili dotad neviđenim prosvjedima protiv 11-godišnje vladavine predsjednika Bašara al-Asada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Sirija: U prosvjedima ubijeno nekoliko ljudi

Žene iz Baide hodale su glavnom autocestom koja vodi prema Turskoj i glasno tražile da se pusti otprilike 350 uhićenih muškaraca, objavila je sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava. 'Žene iz Baide sad su na autocesti. Traže svoje muškarce', priopćeno je.

Odvjetnik za zaštitu ljudskih prava još je prije priopćio kako su snage sigurnosti uhitile dvjestotinjak stanovnika Baide i ubili dvije osobe. Prosvjedi protiv sirijskog režima traju četiri tjedna u nekoliko gradova, a snage sigurnosti dosad su u njima ubile dvjestotinjak ljudi, po podacima organizacija za ljudska prava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene