Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sirija: Zatvoreno američko veleposlanstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko veleposlanstvo u Damasku objavilo je u četvrtak da je zbog sigurnosnih razloga na jedan dan zatvorilo svoja vrata, dok traje prosvjed tisuća Sirijaca zbog nedavnih američkih napada na sirijsko selo u blizini granice s Irakom.

Noseći slike sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, prosvjednici su vrijeđali američkog predsjednika Georgea Busha sloganima poput 'Bush potiče terorizam diljem svijeta'. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

>> Sirijci prosvjeduju zbog napada

Nekoliko desetaka studenata iz pokrajine Boklam, gdje se dogodio nedjeljni napad, također su sudjelovali u demonstracijama u blizini američkog veleposlanstva koje je okružila sirijska policija.

Još nekoliko sirijskih organizacija također je prosvjedovalo protiv američkog napada na sirijski teritorij koji je, prema objašnjenju Washingtona, bio usmjeren na al-Qaedu.

Prema sirijskim podacima, u napadu je poginulo osmero civila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene