Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

Sirija: Američki specijalci ubili drugog čovjeka Islamske države!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek Islamske države Haji Iman ubijen je tijekom američke operaciji u Siriji, objavili su američki dužnosnici.

Ministar obrane Ashton Carter i šef združenog vojnog stožera general Joe Dunford uskoro bi trebali informirati javnost od detaljima na konferenciji za novinare u Pentagonu, izvijestio je NBC News.

Pročitajte i ovo Vojnikinja SDF-a slavi eliminaciju zadnjeg uporišta ISIS-a (Foto: AFP) IZBRISANO ZADNJE UPORIŠTE Zadnji dani krvavog kalifata koji je ne tako davno u crno zavio cijeli svijet: Islamska država upravo je izgubila svoje posljednje uporište Shamima Begum (Foto: AFP) Imao je manje od tri tjedna Ministar izložen kritikama: U izbjegličkom kampu umrla beba tinejdžerice koja se pridružila IS-u

Zamjenik vođe militantne skupine Islamska država Haji Imam, koji koristi i ime Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, ubijen je u četvrtak u Siriji u napadu specijalnih američkih postrojbi, objavio je Fox News.

Vjerski vođa Haji Imam je navodno bio na popisu potencijalnih nasljednika šefa Islamske države - kalifa Abu Bakr al-Bagdadija.

Američki dužnosnici su za NBC ranije ovog mjeseca izjavili da je vrhovni zapovjednik Islamske države Tarkhan Batirashvili koji koristi i ime Omar al-Shishani, a poznat je i pod nadimkom Omar Čečen, vjerojatno ubijen u američkom zračnom napadu. Kasnije je potvrđeno da je teško ranjen i prebačen na liječenje u Raqqu te kako je 'klinički mrtav'.

Mediji koji podržavaju Islamsku državu su zanijekali da je Omar Čečen ubijen ili ranjen u napadu 4. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene