Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruki dobitnik Pullitzera

Sirija: Slavni novinar NYT-a umro na tajnom zadatku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anthony Shadid, novinar lista The New York Timesa, dvostruki dobitnik Pullitzerove nagrade, umro je jučer u Siriji gdje je u tajnosti pisao reportažu o sukobu u toj zemlji.

Iako je uz sebe imao potrebne lijekove 43-godišnji Shadid umro je za drugog napada astme, a okidač je bila konjska dlaka jer su novinar i fotograf Tyler Hicks unajmili vodiče kako bi tajno iz Turske ušli u Siriju.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić

'Anthony je umro kako je i živio, odlučan svjedočiti o previranjima na Bliskom istoku i patnjama ljudi u represiji režima predsjednika Bašara al-Asada', napisala je direktorica lista Jill Abramson.

>> Osam hitaca ispaljeno u ruskog novinara, preminuo na putu za bolnicu

Shadid je 2002. bio ranjen u rame tijekom izraelskog napada na Zapadnu obalu.

Amerikanac libanonskog podrijetla i tečni govornik arapskog, Shadid je 2004. i 2010. dobio najveće priznanje u američkom novinarstvu, Pullitzerovu nagradu, za praćanje sukoba u Iraku za Washington Post. 2005. je objavio knjigu o životu običnih Iračana 'Noć se bliži: irački narod u sjeni američkog rata'.

Stručnjak za Bliski istok, Shadid je zadnje godine izvještavao o Arapskom proljeću iz Egipta, Bahreina, Sirije i Libije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene