Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazire se kraj nasilju u Siriji

Sirija i Arapska liga dogovorili plan rješenja krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske vlasti i Arapska liga u utorak su postigli dogovor o planu čiji je cilj okončati nasilje u Siriji, a ta bi informacija i službeno trebala biti objavljena u srijedu u sjedištu Arapske lige u Kairu, izvijestila je u utorak sirijska državna televizija.

'Sirija i Arapska liga uspjele su se dogovoriti u pogledu konačnog dokumenta koji se odnosi na stanje u Siriji. Službeno priopćenje o tomu bit će objavljeno u srijedu u glavnome sjedištu Arapske lige', objavljeno je u programu sirijske televizije, a informaciju je potvrdila i službena novinska agencija Sana.

U nedjelju se izaslanstvo Arapske lige, koju su predvodili katarski dužnosnici, u Dohi sastalo sa sirijskim ministrom vanjskih poslova Validom Mualemom. Njemu je izložen plan kojim se predviđa 'hitan prekid nasilja, povlačenje tenkova' i početak 'nacionalnog dijaloga'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene