Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 100 pokazuje simptome

16 djece preminulo: Djeci umjesto cjepiva dan anestetik?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji trenutno pokušavaju utvrditi što se dogodilo u slučaju smrti 16 cjepljene djece.

Sirijska opoziciji danas je objavila informaciju kako je 16 djece, koja su umrla uslijed kampanje cijepljenja protiv ospica, zapravo bio dan anestetik, a ne cjepivo, piše Middle East Online.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Cjepivo protiv HPV-a - 2 Najviše na sjeveru Sve više Hrvata cijepi se protiv ove bolesti: "Nitko ne može reći za sebe da je siguran"

'Izvješća ukazuju na ljudsku grešku koja je dovela do toga da se umjesto cjepiva koristio anestetik atrakurij', rekao je šef opozicijske vlade Ahmad Tohme.

Irska: Na djeci bez roditelja testirali cjepiva

Djeci je dana doza od 5 miligrama što je i više no dovoljno da paralizira dijete koje teži manje od 10 kilograma. Formirano je i istražno tijelo koje pokušava doći do dodatnih informacija.

Podsjetimo, Sirijski opservatorij za ljudska prava danas je priopćio o smrti 16 djece kod koje su se već pola sata nakon imunizacije pojavili prvi simptomi - alergijske reakcije, dijareja i teškoće u disanju. Slične simptome navodno pokazuje još stotinjak djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene