Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli u Tursku, Libanon, Irak...

Sirija: Broj izbjeglica popeo se na 150.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve veći broj sirijskih civila bježi iz zemlje, posebice iz Aleppa i okolnog područja, a broj izbjeglica koji su utočište našli u četiri susjedne zemlje narastao je na 150.000, pokazuju u petak podaci UN-a.

'Posljednji tjedan je iz Sirije pobjegao znatan broj ljudi. Mnogi od njih su došli iz Aleppa i susjednih sela', potvrdio je Adrian Edwards, glasnogovornik Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice (UNHCR).

Pročitajte i ovo Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

>> Sirija: U sukobima 82 poginulih

U Turskoj je utočište našlo nešto preko 50.000 ljudi, u Jordanu 45.869, u Libanonu 36.841, a njih 13.587 je izbjeglo u Irak. UNHCR također navodi da je od sredine srpnja iz Sirije u Irak prešlo i 23.228. Iračana.

Osim u spomenutim zemljama, sirijski su civili spas potražili i u Alžiru, Egiptu, Maroku i Grčkoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene