Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperatura i dalje ne pada

Širi se požar u Portugalu: Na terenu više od 2.000 vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki šumski požari koji od nedjelju haraju središnjim dijelom Portugala u utorak navečer su se pojačali, primoravši nadležne službe da provedu evakuaciju desetak sela, javlja AFP.

Nešto više od mjesec dana nakon razornog požara koji je u tom istom području odnio 64 života, više od 2.000 vatrogasaca pokušava plamenu stihiju staviti pod kontrolu, no visoke temperature i vjetar im otežavaju posao.

Pročitajte i ovo U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo Izgorjela je etaža kuće u vlasništvu 49-godišnjaka Detalji nepoznati Izgorjela etaža obiteljske kuće: Muškarac dobio opekline po glavi i tijelu, zadržan u bolnici

U gašenju požara sudjeluju posebne jedinice portugalske, ali i španjolske vojske. Iznad sela Freixeiro, nedaleko od Mancaoa, dižu se stupovi gustog crnog dima.

"Požari su ojačali i brzo se šire, a nažalost još uvijek se ne očekuje pad temperature", kazala je glasnogovornica civilne zaštite Patricia Gaspar.

Od početka godine, požari su progutali 75.000 hektara šume, najviše u posljednjih deset godina. Između 1. siječnja i 24. srpnja izbilo je skoro 7800 požara, a spriječeno je 64. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene