Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Stotinjak pušaka, tridesetak mitraljeza'

Hrvatska tvrtka pod istragom zbog trgovanja oružjem u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) istražuje dokumentaciju Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme Republike Srpske, zbog navodne sumnjive prodaje oružja i vojne opreme putem hrvatske firme za promet naoružanja 'Scout' iz Zagreba, otkrivaju banjalučke Nezavisne novine.

Direktor Direkcije za promet naoružanja i vojne opreme RS Rajko Čkonjović, potvrdio je Nezavisnim novinama da je na zahtjev SIPA-e dao pismenu izjavu i predao dokumentaciju o prodaji stotinjak pušaka i tridesetak mitraljeza u transakciji posredstvom hrvatske tvrtke 'Scout'.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu

'Nije točno da su pretresli naše prostorije, nego je točno to da smo im mi sami poslali dokumentaciju na njihov zahtjev. Također, nije točno da sam ja na bilo koji način favorizirao tu firmu, o tome nije bilo niti riječi. Tema je bio izvoz tog viška naoružanja za jednu američku firmu'.

Kako navodi taj banjalučki list, tvrtka 'Scout' je odavno prisutna na tržištu oružja na prostoru BiH. 'Scout' je kao tvrtka u sudskom registru trgovačkih društava sa sjedištem u  Zagrebu, a kao osnivač i zastupnik tvrtke se navodi Ivan Peranec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene