Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Singapurska televizija plaća globu zbog 'pro-gay' scena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Singapursku državnu televiziju državni je cenzor kaznio globom od 15 tisuća singapurskih dolara, što je oko 54 tisuće kuna, zbog reklamiranja homoseksualnoga životnog stila u emisiji u kojoj je prikazan homoseksualni par s posvojenim djetetom, objavile su novine.

List Straits Times objavio je da je singapurski Ured za razvoj medija ocijenio kako epizoda serije Find and Design, koja se bavi unutrašnjim uređenjem, a u kojoj je domaćin homoseksualcima pomogao urediti dječju sobu, "reklamira i kao normalan prikazuje gay način života".

Pročitajte i ovo Ekipa emisije Provjereno Imaš problem - zovi Provjereno Najnagrađivanija redakcija se vraća na male ekrane, urednik otkrio: "Bili smo u zatvoru!" Ilustracija Smaknuće u planu Otočna država prvi će put nakon gotovo 20 godina pogubiti ženu: ''Bilo je pitanje vremena kad će dobiti obavijest o izvršenju''

Provladin list javio je kako je cenzor prigovorio i prizorima u kojima je par s djetetom, a domaćin ih tretira kao obitelj. To je za osudu, kaže se, jer krši propis o zabrani "emisija koje reklamiraju, opravdavaju ili slave homoseksualni životni stil".

Prema singapurskome zakonu homoseksualnost je zabranjena i muškarac koji počini "blud" s drugim muškarcem može završiti u zatvoru na dvije godine, iako je takav kazneni progon rijedak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene