Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ubili bi vas'

Sin najbogatijeg Kineza: Bijeg iz ovog sustava jednak je samoubojstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zašto su igrice tako popularne u Kini? Zato što tamo možete skinuti masku i reći ono što zaista mislite.'

Wang Sicong, sin najbogatijeg čovjeka u Kini, pričao je o mladima u toj zemlji u sklopu dokumentarca koji priprema BBC. Među upečatljivijim izjavama koje je dao, Business Insider prenosi i onu da je za njegovu mladu generaciju, bijeg iz Kine odnosno njezinog strogog političkog sustava 'jednak samoubojstvu'.

'Vaši bi vas roditelji ubili', izjavio je i dodao 'da nema načina da uspijete izvan tog sustava'.

Njegov je otac Wang Jianlin, poduzetnik i osnivač konglomerata Dalian Wanda za prodaju nekretnina, i bogatstvo mu se procjenjuje na 31, 5 milijardi dolara. Wang s druge strane ima posao s on line igricama, i kaže da je taj posao u Kini razvijen jer mnogi traže barem kratkotrajni bijeg iz sustava.

PANIKA NA SVJETSKIM BURZAMA Cijene na rekordno najnižim razinama

'Za mlade ljude život u ovom sustavu ne znači samo da moraju biti lojalni Komunističkoj partiji, nego i neprestanu borbu za mjesto u najboljim školama u zemlji. Mladi ljudi neprestano uče jer su pod stalnim pritiskom', opisao je Wang.

'Vlast određuje što je temeljno razmišljanje, i vi se s tim morate složiti. Ako vaši ideali nisu 'mainstream', onda su pogrešni', rekao je.

'Naravno, svi imaju i neke svoje alternativne ideale, ali jedino što mogu jest staviti masku i tako hodati kroz život. Zašto su on line igrice tako popularne u Kini? Pa zato što jednom kad se prijavite na mrežu, možete skinuti tu masku i reći što zaista mislite', kaže Wang.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene