Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunistička stranka

Sin Kima Jong-Ila imenovan na najviše dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jon-Un, najmlađi sin sjevernokorejskog čelnika Kima Jong-Ila koji si zbog slaba zdravlja priprema nasljednika, imenovan je na najviše dužnosti u komunističkoj stranci.

Kim Jong-Un je tako postao član Centralnog komiteta jedine stranke na vlasti i potpredsjednik njezine Centralne vojne komisije, dodaje KCNA dostupna u Seulu. Čelnici komunističke stranke  u utorak su u Pjongjangu održali prvi kongres u zadnjih 30 godina na kojemu će pripremiti izbor nasljednika Kima Jong-Ila (68), koji je u kolovozu 2008. preživio moždani udar, ocjenjuju analitičari, premda službeno o tome još ništa nije objavljeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Printscreen Infomer) ZBOG 50.000 EURA Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu Policijsko vozilo - 2 Očevid u tijeku Strava kod Iloka: Metalnim predmetom zatukao vlastitu majku pa pobjegao, otprije je poznat policiji

Nekoliko sati prije kongresa Kim Jong-Un (27) koji se školovao u Švicarskoj, promaknut je u generala s četiri zvjezdice, što potvrđuje njegov status izglednog nasljednika, objavili su službeni sjevernokorejski mediji koji su mu prvi put spomenuli ime.Analitičari drže da je ovo promaknuće najmlađeg Kimova sina gotovo sigurna potvrda da će on na kraju preuzeti vlast u zemlji.

>> Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio

Na početku rada kongresa Kim Jong-Il je ponovo izabran za glavnog tajnika Radničke stranke 'uz gromoglasan pljesak' izaslanika, po snimkama državne televizije na koje se poziva južnokorejska agencija Yonhap. Uz Kima Jong-Una čin generala s četiri zvjezdice dodijeljen je i sestri sjevernokorejskog vođe, Kim Kyong-Hui, javlja KCNA. Kim Kyong-Hui (64) je supruga Janga Song-Thaeka, kojeg smatraju najmoćnijim čovjekom režima nakon Kima Jong-Ila. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene