Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez riječi o ubojstvima

Simović: Ne osjećam se krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miloš Simović, pripadnik zemunskog klana uhićen nakon ranjavanja Sretka Kalinića, odbio je reći bilo što u vezi tri ubojstva iz 2004. godine, a koja se sumnja da je počinio po naredbi Luke Bojovića.

Nakon što je mu sudac Višeg suda rekao za što je osumnjičen, Simović je izjavio kako se ne osjeća krivim. 'Nisam spreman ništa reći u svoju obranu jer se ne osjećam krivim', rekao je, piše Blic. Dodaje kako je Simović to izjavio iako je ranije, preko odvjetnika i svoje supruge, ponudio Tužiteljstvu za organizirani kriminal svjedočenje o mnogim zločinima, između ostalog i o pozadini ubojstva premijera Zorana Đinđića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar siguran u ishod Karamarko: Dobili smo niz korisnih podataka Slika nije dostupna Ilegalni prelazak Srpska policija kod Bajakova uhitila Miloša Simovića

Istraga o tri ubojstva iz 2004. počela je u 29. lipnja kada je Kalinić u Zagrebu dao iskaz srpskom tužiteljstvu, detaljno opisujući kako je došao do njih. Prema tvrdnjama Kalinića, ta ubojstva naredio je Luka Bojović, koji je preuzeo vodstvo zemunskog klana nakon pogibije Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma. Bojović je osumnjičen za organizaciju ubojstva koje je, sumnja se, naredio kao osvetu za ubojstvo Željka Arkana.

>> Simović želi biti svjedok pokajnik?

Osumnjičeni Bojović je u bijegu, a organi Srbije sumnjaju da je pobjegao iz zemlje odmah nakon što je u Zagrebu procurila vijest da Kalinić surađuje s policijom. Istražni organi ispituju njegovu umiješanost u još dvadesetak ubojstava.

Kurir piše kako će ubojstvo Cvetka Simića, čije je tijelo na Jarunu pronađeno bez glave, ruku i nogu, biti jedna od tema razgovora Sretka Kalinića sa specijalnim tužiteljem. Prema neslužbenim informacijama, nakon uhićenja Miloša Simovića, hrvatska je policija na jednom od utvrđenih mjesta njihova boravka pronašla Simićevu krv. Izvor Kurira navodi kako se ne isključuje mogućnost da istraga u vezi Simićeve smrti bude pokrenuta protiv obojice bivših kolega, Kalinića i Simovića. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene