Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Papi neće iz politike

Berlusconi: Naredili su mi da čistim nužnike, time ismijavaju cijelu Italiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvio Berlusconi pod svaku cijenu želi ostati u politici. Kaže da ima nove dokumente kojima će tražiti reviziju presude za poreznu prijevaru, zbog koje je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, o čijem bi se isključenju iz senata trebalo glasovati u srijedu, u ponedjeljak je u Rimu najavio zahtjev za revizijom njegovog sudskog procesa za poreznu prijevaru.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

'Mi imamo dokumente koji nam omogućuju da iznesemo zahtjev za revizijom procesa na prizivnom sudu u Bresciji', objavio je Berlusconi na konferenciji za tisak u ponedjeljak u Rimu, izvijestio je AFP.

Berlusconi je u procesu za poreznu prijevaru počinjenu u njegovoj medijskoj korporaciji Mediaset pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

>> Berlusconi: Predsjednik bi mi trebao udijeliti oprost!

Medijski magnat i čelnik talijanskog desnog centra u izjavama za medije ustvrdio je da je nevin i najavio iznošenje novih dokumenata potrebnih za reviziju. 'To je slučaj koji ima druge protagoniste koji su jasno naznačeni', rekao je 77-godišnji Berlusconi i dodao da ima nove činjenice i svjedoke koje suci nisu saslušali, izvijestila je agencija ANSA.

Berlusconi je rekao da dokumenti dolaze iz Sjedinjenih Država te da ima '12 svjedočenja, od kojih sedam potpuno novih, te druga već podnesena kolegama na prvom i drugom stupnju, ali koja su odbijena'.

Bivši premijer je na konferenciji pozvao i njegove protivnike, ljevicu i Pokret pet zvijezda, da u srijedu ne glasuju za njegovo isključenje iz senata.

'Tražim da odluku donesete potpuno svjesni, ne radi mene nego radi poštovanja demokracije. Uzmite u obzir nove dokaze i dokumente koji dolaze', rekao je Berlusconi na konferenciji u Rimu, a senatore Pokreta pet zvijezda izravno je pozvao da promisle o odluci i ne glasuju za njegovo isključenje.

'Pustite da se izjasne sudovi u Italiji i Europi prije no što odlučite, jer u suprotnom preuzimate veliku odgovornost, a na parlament bi pala neizbrisiva mrlja', rekao je Berlusconi.

Berlusconi je također naveo da je 'primoran ostati na terenu unatoč poodmakloj dobi' i dodao da je zbog formiranja novog desnog centra 'apsolutno potrebno da ostane' iako 'ima mnoge hobije od kojih se jedan zove Milan i koji ga u ovom trenutku treba'.

Očekuje se da parlament glasa protiv medijskog mogula. Berlusconi, koji je uvijek isticao kako je nevin, rekao je kako smatra da bi mu predsjednik Giorgio Napolitano trebao udijeliti oprost bez primjene uobičajene procedure. Talijanski predsjednik ranije je kazao kako je provedba uobičajenog postupka neophodna.

Milanski sud osudio je Berlusconija na četverogodišnji zatvor, što mu je poslije promijenjeno u jednogodišnji kućni pritvor ili društveno koristan rad. Ranije je u gorljivom govoru održanom pred mladima Berlusconi, među ostalim, kazao kako to što mu se 'naredilo da čisti nužnike' u sklopu društveno korisnog rada ne izlaže samo njega, već i cijelu zemlju ismijavanju.

Bivši talijanski premijer dobio je i sedam godina zatvora za spolne odnose s maloljetnicom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene