Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer

Berlusconiju na 2 godine zabranjen rad u državnim institucijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud je, prisjetimo se, 1. kolovoza ove godine donio konačnu presudu o trajanju kazne za Silvija Berlusconija.

Prizivni sud u Milanu pod predsjedanjem Antonija Soprana prihvatio je zahtjev tužiteljice Laure Bertolè Viale da se bivšem premijeru Silviju Berlusconiju (77) zabrani na dvije godine rad u državnim institucijama, dakle u parlamentu, vladi itd. Trajanje zabrane djelovanja u političkim institucijama prizivni sud je trebao donijeti na osnovu konačne presude Vrhovnog suda koji je Berlusconija kaznio na četiri godine zatvora, smanjeno na godinu dana kućnog pritvora ili društveno korisnog rada, zbog utaje poreza njegove tvrtke Mediaset u kupoprodaji filmskih prava.

Pročitajte i ovo Vukovi Skupa tužba Tužio državu za 5300 eura jer mu je psa rastrgao vuk: Dobio je odštetu, ali zbog presude će zasigurno požaliti Aleksej Navaljni U zatvoru više od 10 godina Rusi traže još 20 godina kazne za najistaknutijeg kritičara Putina: Optužuju ga za ekstremističke aktivnosti

Vrhovni sud je, prisjetimo se, 1. kolovoza ove godine donio konačnu presudu Berlusconiju o trajanju kazne, ali je na drugostupanjski sud u Milanu prebacio izračun godina zabrane političkog djelovanja u institucijama. Sada je milanski sud odredio dvije godine zabrane pristupa institucijama, na što se Berlusconi opet može žaliti Vrhovnom sudu. Njegov odvjetnik Niccolò Ghedini zatražio je samo godinu dana zabrane. Koncem listopada bi parlament trebao glasovati o izbacivanju ili ne Berlusconija iz Senata na osnovu te presude. No, moguće su i druge opcije.

>> Berlusocni želi kaznu odraditi društveno korisnim radom

U svakom slučaju još će proći dosta vremena prije negoli bude odlučena Berlusconijeva sudbina. Inače, njegovi odvjetnici su zatražili da mu bude povjeren društveno korisni rad na osnovu presude Vrhovnog suda. Sud u Milanu će za nekoliko mjeseci odlučiti gdje će Berlusconi trebati obavljati društveno koristan posao. (AgencijaVLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene