Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je premlad

Silovan kada je imao 14, a prije dvije godine šokirao se kao nikad u životu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zakonu, osobe mlađe od 15 godina ne mogu dati pristanak na seks. Zbog toga je danas 24-godišnji Olivas zakonski žrtva silovanja.

Nick Olivas prije dvije godine šokirao se kao nikad u životu kada je od američke savezne države Arizone primio zahtjeva za plaćanje uzdržavanja za dijete koje je dobio kada je imao 14 godina, piše Newser.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Naime, prema zakonima ove savezne države, dijete mlađe od 15 godina ne može dati pristanak na seks. Prema tome, danas 24-godišnji Olivas zakonski je žrtva silovanja žene koja je rodila njegovu kćer.

Izazvala skandal: Učiteljica slala seksi fotografije učeniku (15)

Olivas vjeruje da ga je tada 20-godišnja djevojka iskoristila, kao i da on ne bi trebao biti odgovoran za svoje postupke jer je bio dijete. Ranije nije podnosio tužbu jer u to vrijeme nije znao koje su mu opcije, a nije znao ni za dijete.

Za uzdržavanje djeteta sada duguje oko 15 tisuća dolara, plus 10 posto troškova rođenja njegove kćeri i kamate.

Država je već uzela dio novca s njegovog bankovnog računa te mu mjesečno od plaće koju dobiva kao medicinski asistent oduzimaju 380 dolara.

FOTO Opaka učiteljica zagorčala život učenicima

Državni službenik objasnio je da mu je prioritet osigurati podršku za dijete, čak i u ovakvim slučajevima, osim ako je roditelj koji traži potporu osuđen za seksualni napad.

Iako Olivas smatra da ne bi trebao plaćati alimentaciju, spreman je nastavii s podrškom i želi biti dio života svoje kćeri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene