Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda tinejdžerima

Osuđeni na zatvorsku kaznu: Silovali kolegicu i slike objavili na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva učenika škole u Ohiju optuženi za silovanje svoje školske kolegice proglašeni su krivima. Ova presuda izazvala je i mnoštvo reakcija na društvenim mrežama.

Zvijezde američkog nogometa u svojoj školi, 17-godišnji Trent Mays i 16-godišnji Ma'lik Richmond, tijekom presude za silovanje nekontrolirano su plakali. Školsku kolegicu dva su učenika silovala u kolovozu prošle godine u gradu Steubenville u američkoj saveznoj državi Ohio, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Liječnik u Slavoniji osuđen zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji, žrtve su bile mlađi muškarci

Krivnju svalili na žrtvu

'Nisu pokazali nimalo žaljenja. Nakon što je informacija o ovom događaju postala javna, odlučili su krivnju svaliti na žrtvu. Nedostatak žaljenja s njihove strane bio je užasan', rekla je u sudnici tužiteljica Marianne Hemmeter.

>> Kobno kampiranje švicarskih turista: Ženu silovali, muža pretukli

Sudac Thomas Lipps osudio ih je na najmanje jednu godinu u zatvoru za maloljetne, a ondje bi mogli ostati dok ne navrše 21 godinu.

Nije se ispričao za silovanje

Mays je bio optužen i za objavljivanje fotografije maloljetnice te je dobio minimalno dvije godine zatvora za maloljetne. Obratio se javnosti i žrtvi kazavši da mu je žao što je objavio fotografije, ali ne i da mu je žao što je djevojku silovao.

Na društvenim mrežama burne su reakcije na ovu presudu. Većinom su se javile žene koje podržavaju odluku suca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene