Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Silajdžić se nada ubrzanom približavanju BiH NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić izjavio je kako se nada da će njegova zemlja nastaviti s približavanjem NATO-u te da će sljedeći korak biti Akcijski plan za članstvo koji bi mogao biti odobren početkom sljedeće godine.

Po povratku u Sarajevo sa summita NATO-a održanog u Bukureštu, na kojemu je BiH zajedno s Crnom Gorom pozvana u tzv. intenzivirani dijalog sa Sjevernoatlantskim savezom, Silajdžić je novinarima kazao kako je veoma zadovoljan takvim ishodom jer je to pokazatelj napretka postignutog u zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lajčak: Uz SSP BiH se više nikada neće vratiti krvavim sukobima Slika nije dostupna Međunarodni suci i tužitelji ostaju u BiH i nakon 2009. godine?

'Nadam se da ćemo sljedeći korak napraviti vrlo brzo, već na summitu u Berlinu', kazao je Silajdžić istaknuvši da je konačni cilj punopravno članstvo u NATO-u.

Silajdžić nije rekao kada vlasti BiH planiraju ostvariti taj cilj, no ministar obrane BiH Selmo Cikotić kazao je kako očekuje da bi pozivnica mogla slijediti u razdoblju od godinu dana.

Visoki predstavnik za BiH Miroslav Lajčak također je u petak pozdravio jačanje odnosa između BiH i NATO-a istaknuvši kako je to pravi put ka punopravnom članstvu u Alijansu.

'Ova zemlja pokazala je kako je ozbiljna u pogledu reforme obrane te ambicija za članstvo u NATO-u', stoji u Lajčakovoj izjavi dostavljenoj medijima u Sarajevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene