Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija trajala 16 sati

Sijamski blizanci spojenih glava uspješno razdvojeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sijamski blizanci spojenih glava uspješno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u New Yorku u petak, objavili su lokalni mediji.

Trinaestomjesečni dječaci Anias i Jadon dijele dio moždanog tkiva, napisala je njihova majka Nicole McDonald na Facebooku.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Liječnici uspješno razdvojili sijamske blizanke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 GOST DNEVNIKA NOVE TV Liječnik iz tima otkrio detalje senzacionalne operacije razdvajanja sijamskih blizanki: "Istina je, u pripremi sam koristio i boce"

Operacija odvajanja njihovih lubanja trajala je 16 sati, prenosi CNN. Daljnje su operacije bile potrebne kao bi se rekonstruirale njihove glave. "Dvije odvojene bebe!", napisala je McDonald nakon operacije. "Stojimo na pragu nepoznatoga. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će kritično u pogledu njihova oporavka i mnogo tjedana nećemo znati pouzdano kako se Anias i Jadon oporavljaju".

Oko 80 posto sijamskih blizanaca koji nisu prošli operaciju umiru unutar prve dvije godine života, što roditelje stavlja pred strašno teški izbor.

Sijamski blizanci iznimno su rijetki i procjenjuje se da se događaju između jedan slučaj na 49.000 rođenih i jedan slučaj na 189.000 rođenih.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene