453657
453657
453657
453657
453657

Sijamski blizanci spojenih glava uspješno razdvojeni

  • , 15.10.2016., 10:57
  • Autor:
  • komentara

Sijamski blizanci spojenih glava uspješno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u New Yorku u petak, objavili su lokalni mediji.

 
 
 
 
Trinaestomjesečni dječaci Anias i Jadon dijelili su dio moždanog tkiva (Foto: Facebook)
Trinaestomjesečni dječaci Anias i Jadon dijelili su dio moždanog tkiva (Foto: Facebook)

Trinaestomjesečni dječaci Anias i Jadon dijele dio moždanog tkiva, napisala je njihova majka Nicole McDonald na Facebooku.

Operacija odvajanja njihovih lubanja trajala je 16 sati, prenosi CNN. Daljnje su operacije bile potrebne kao bi se rekonstruirale njihove glave. "Dvije odvojene bebe!", napisala je McDonald nakon operacije. "Stojimo na pragu nepoznatoga. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će kritično u pogledu njihova oporavka i mnogo tjedana nećemo znati pouzdano kako se Anias i Jadon oporavljaju".

Oko 80 posto sijamskih blizanaca koji nisu prošli operaciju umiru unutar prve dvije godine života, što roditelje stavlja pred strašno teški izbor.

Sijamski blizanci iznimno su rijetki i procjenjuje se da se događaju između jedan slučaj na 49.000 rođenih i jedan slučaj na 189.000 rođenih.  (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se